Selecteer een pagina

Tips en advies

Op basis van onze lange ervaring geven we hierbij enkele belangrijke tips!

Onderhoudsbeurten

Sleutel niet zelf aan uw scooter maar laat dit ten alle tijden uitvoeren door Van Andel Scooters.

Daarnaast is het belangrijk dat u uw onderhoudsbeurten volgens het boekje laat uitvoeren. Dit geldt met name voor de eerste 500km beurt omdat dan de olie die speciaal bedoeld is voor het inrijden van uw scooter vervangen moet worden door andere olie.

Bij het zelf sleutelen aan of het niet (tijdig) uitvoeren van de onderhoudsbeurten vervalt elke vorm van garantie.

Tank de juiste benzine: E5

Het tanken van de verkeerde benzine zoals Diesel of Euro 95 (E10) benzine kan grote gevolgen hebben voor de prestaties van uw scooter. Tank daarom alstublieft altijd E5 benzine en het liefst Shell V-Power.

Indien u onverhoopt diesel tankt, zorg er dan voor dat de tank eerst wordt leeggezogen voordat de scooter wordt gestart. Diesel zal de motor onherstelbaar beschadigen.

Het tanken van E10 benzine, de benzine die aangelengd is met Bio-ethanol, zorgt in veel gevallen voor storingen en het niet starten of uitval van uw scooter en valt niet onder de garantie.

Scooter pechhulp verzekering

Van Andel Scooters heeft zelf GEEN transport of ophaal mogelijkheden. Ook niet in de garantieperiode. 

Aangezien pech altijd op een ongewenst moment komt, adviseren wij altijd een pechhulp verzekering zodat het probleem ter plaatse kan worden opgelost of de scooter naar onze vestiging kan worden vervoerd.

ANWB Scooter verzekering
Gesmolten display scooter

Windscherm en de zon

In de praktijk wil het nog wel eens voorkomen dat een scooter met een windscherm, wanneer deze verkeerd in de zon staat, een gesmolten dashboard of speedometer kan krijgen. Het windscherm fungeert dan in feite als een soort loep waarbij de temperatuur zo hoog wordt dat het dashboard wegsmelt.

Advies is dan ook om een kleine handdoek over het dashboard te leggen indien deze in de felle zon wordt gezet.

De windschermleverancier waarschuwt hiervoor, Wij willen dit nogmaals onder de aandacht brengen omdat dit probleem buiten de garantie valt.

Algemene voorwaarden

Tot slot willen wij u nog wijzen op onze algemene voorwaarden. Klik hier om deze te downloaden.